METI

METI Technisch Bureau houdt zich bezig met de verkoop van bronzen, gietijzeren- en aluminium staven en bussen in EN genormeerde legeringen.

Volgende legeringen behoren standaard in ons leveringspakket:

Brons

In continu gegoten brons hebben wij een uitgebreid leveringsprogramma in staf, bus, rechthoek/platstaf, vierkant en zeskant in verschillende brons legeringen. Onderstaand een aantal voorbeeld legeringen:

  • Rg7 (CuSn7ZnPb)
    Ook wel lagerbrons genoemd. Het beschikt over goede noodloopeigenschappen en is uitstekend te bewerken.
  • Gbz12 (CuSn12)
    Voor hogere belastingen en voor gebruik in corrosieve omgevingen
  • Loodbrons legeringen hebben een hoger loodgehalte dan Rg7. Het hoge loodbestanddeel zorgt voor goede tot uitstekende noodloopeigenschappen en het materiaal is zachter.

Standaard legeringen:Voor overige brons legeringen zijn wij u uiteraard ook graag van dienst.

 

Aluminiumbrons

Aluminiumbrons wordt gekenmerkt door hoge mechanische waarden. Wanneer ‘gewone’ bronzen zoals het Rg7 en het CuSn12 niet meer toereikend zijn, komen de aluminiumbronzen binnen bereik.

Standaard legeringen:Voor overige aluminiumbronslegeringen zijn wij u uiteraard ook graag van dienst.

 

Gietijzer

Gietijzer wordt veel in de machinebouw toegepast voor bijvoorbeeld machinedelen, loopwielen, hydrauliekblokken en glijlagers. Gietijzer is onder te verdelen in twee hoofdgroepen: lamellair gietijzer (GG) en nodulair gietijzer (GGG). Lamellair gietijzer is star en kent geen rek. Nodulair gietijzer is minder star en heeft wel een rek-grens.

Standaard legeringen:Voor overige gietijzerlegeringen zijn wij u uiteraard ook graag van dienst.

 

METIhyg25!_Xkrz9
04