Gietwerk

Samenwerking met Huisman Non-Ferro Metaal B.V. mooi staaltje samenwerking

Een regionaal alternatief op Reshoring

Recentelijk zijn wij de samenwerking aangegaan met Huisman Non-Ferro Metaal B.V. , door middel van onze gezamenlijke expertise en de bijna 100 jaar aan gietwerk ervaring wordt het mogelijk ingewikkelde gietstukken lokaal te gieten in plaats van deze in grote getalen uit het buitenland te halen.

Het zo genoemde Reshoring maakt het mogelijk om levertijden binnen de supplychain te verkorten, lokale productie en de kennis binnen Nederland te houden.

Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in gietwerk.
De een in Coquille (Huisman) en Melis in zand dan wel 3D-vorm gietwerk.

Daar bij prototypes de kostbaarheid van een coquillemal, die uit metaal is vervaardigd, in dat stadium vrij kostbaar is, (er kunnen nog wijzigingen nodig zijn) heeft men nu de mogelijkheid om het eerste product (prototype) d.m.v een 3D-vorm te produceren.
Hier vinden beide bedrijven elkaar, daar we geen concurrenten van elkaar zijn. Ieder heeft zijn eigen specialisme tav gieten.
Door middel van synergie hebben beide partijen de mogelijkheid om hun marktaandeel in “gieterijland” te vergroten.

Het is goed om te zien dat gieterijen elkaar opzoeken om tot oplossingen te komen in plaats van deze overzees te zoeken. Deze synergie zal onze mogelijkheden vergroten en hand-in-hand gaan met het innovatieve concept van #Reshoring.

       Gietwerk

Samenwerking met Huisman Non-Ferro Metaal B.V. mooi staaltje samenwerkingPatricia Gallé
03