War Child Ambassadeurs Marco Borsato en Bas Verdonck komen met een bijzonder initiatief!

Melis Gieterijen helpt War Child met het vernietigen en omsmelten van wapens .Toen War Child, Marco Borsato en Bas Verdonck ons vroegen om onze medewerking hoefden we daar niet lang over na te denken. Natuurlijk wilden we dat. Ze hebben onze gieterij gebruikt om machinegeweren te vernietigen en delen om te smelten.
 
Van een deel van deze omgesmolten wapens zijn vervolgens de ‘War Child Bracelets’ gemaakt. Deze armbandjes worden verkocht door War Child, 74% van de verkoopprijs gaat direct naar de steun van kinderen in conflictgebieden.

Vanuit een diep verlangen een verschil te maken in het leven van kinderen in oorlog, bundelde designer Bas Verdonk krachten met Marco Borsato. Uit hun samenwerking ontstond de War Child Bracelet waarbij verschillende vrienden van War Child de komende jaren bedels zullen ontwerpen. Deze armband is een initiatief van de sieradenbranche voor War Child. De geschakelde armband dragen symbolisch bij aan de steun voor kinderen in conflictzones. De zilveren schakels worden onderbroken door drie stalen schakels, ooit onderdeel van een AK47 machinegeweer en gebruikt in een conflictzone.

De armbandjes zijn vanaf 23 november te koop bij Juwelier Leo Wijnen. Kijk voor meer informatie op www.warchildbracelet.nl.

We zijn bij Melis Gieterijen ontzettend trots dat we hieraan hebben kunnen bijdragen. Benieuwd hoe dat ging? Bekijk de video hieronder….

Kijk hier naar de Making Of van de War Child video…

War Child Ambassadeurs Marco Borsato en Bas Verdonck komen met een bijzonder initiatief!hyg25!_Xkrz9
014