Mindlabs is vanaf nu officieel nieuwe partner van CastLab!

Mindlabs is vanaf nu officieel nieuwe partner van CastLab!

MindLabs organiseert de samenwerking tussen Onderwijs, Onderzoek en Ondernemerschap op het snijvlak van interactieve technologieën en menselijk gedrag. MindLabs creëert innovatieve samenwerkingsprojecten op de gebieden Robotics & Avatars, Virtual & Mixed Reality, Serious Gaming en Natural Language & Data Technologies. De interactie tussen mens en technologie staat hierin centraal. Zowel grote bedrijven als start-ups zijn onderdeel van het MindLabs ecosysteem.

Met de Startup Kitchen profileert Tilburg zich als stad met kennis en kunde op het snijvlak van artificiële intelligentie (AI) en de mens. Startups zitten er op één plek, waardoor de bedrijven elkaar gemakkelijk kunnen helpen, en innovatieve ideeën kunnen testen.
Binnen de Startup Kitchen richt Castlab en Castlabproeftuin zich op de (digitale) combinatie van nieuwe technologieën met bestaande en conventionele oplossingen in de maakindustrie. Bijvoorbeeld experimenteren met nieuwe materialen en het gebruik van sensoren in die losse onderdelen. 

Castlab wil groeien binnen MindLabs. “We willen van vier plaatsen in de Startup Kitchen naar straks twintig plaatsen in het nieuwe gebouw.” Melis ziet ook de toegevoegde waarde voor de regionale economie. “De Tilburgse maakindustrie heeft behoefte aan een toekomstbestendige strategie. Je moet dicht bij de ontwikkelingen staan om kansen te zien”.

Mindlabs is vanaf nu officieel nieuwe partner van CastLab!Patricia Gallé
015